HET AMSTERDAMS KERSTKOOR

Download persbericht in Word
Download persbericht in PDF

Kijk hier voor persfoto's

PERSBERICHT
Het Amsterdams Kerstkoor viert 5-jarig bestaan met uitgebreid repertoire
Optredens populair in de hele stad
Amsterdam, 9 november 2015 - Het Amsterdams Kerstkoor brengt in de maand december de stad voor het vijfde achtereenvolgende jaar in kerststemming. Het populaire koor zingt op de meest uiteenlopende locaties en is te boeken voor optredens. Hun 4-stemmig in a-capella gezongen nummers mogen rekenen op groot enthousiasme bij het publiek. Voor het lustrum is het repertoire fors uitgebreid met het indrukwekkende ‘Noël’ en het bekende ‘Let it snow!’. Het 25-koppige koor onder leiding van Marja Oldenhave is inmiddels druk aan het repeteren. Alle informatie over het boeken en bezoeken van het koor is te vinden op amsterdamskerstkoor.nl.

Uitgebreid internationaal repertoire
Het internationale repertoire, beginnend in de 16e eeuw en met Spaanse, Franse, Italiaanse, Latijnse, Engelse en Nederlandse nummers, is fors uitgebreid. Zo is het prachtige ‘Noël’ van de Franse componist Eustache de Caurroy toegevoegd en swingende nummers als Let it snow!. Maar ook bekende en minder bekende klassiekers als ‘Joy to the world’, ‘O, Kerstnacht’ en ‘Adeste Fideles’ ontbreken niet. Op dit moment zijn de repetities in volle gang. Er wordt gezamenlijk en in stemgroepen gestudeerd. Bindende factor van het koor is Marja Oldenhave, een zeer ervaren koordirigent. Met haar professionele aanpak en aanstekelijk enthousiasme zorgt zij er voor dat het Amsterdams Kerstkoor garant staat voor prachtige, sfeervolle optredens.
Overal in de stad
We mogen inmiddels van een traditie spreken nu Het Amsterdams Kerstkoor voor de vijfde keer Amsterdam en omstreken in kerststemming komt brengen. Het koor wordt langzamerhand een bekend fenomeen in de stad. In de afgelopen jaren heeft het een onmisbare bijdrage geleverd aan de kerstsfeer op diverse kerstmarkten, zoals op het Javaplein, de  gezellige 'Van der Pekstraat' in Noord en in winkelcentra als 'Brazilië' in Zeeburg. Ook werden bezoekers van het van Goghmuseum, de OBA, de Bijenkorf, de Jordaan en het Museumkwartier verrast met optredens. Het koor zong ook in de Penitentiaire Inrichting Amsterdam, voor bewoners van Mentrum, bezoekers van het Leger des Heils en voor de reizigers op het Centraal- en het Amstelstation. En ze luisterde kerstbijeenkomsten op bij onder meer Ymere, het Rijksmuseum en het hoofdkantoor van de HEMA.
Boeken en bezoeken
Kerstmis brengt mensen bij elkaar en wordt door heel Amsterdam op de meest diverse locaties gevierd. Het Amsterdams Kerstkoor draagt graag bij aan de kerstsfeer om uw medewerkers, klanten, bezoekers, gasten of bewoners in kerststemming te brengen. Meer informatie daarover vindt u op de website amsterdamskerstkoor.nl. Een groot aantal optredens van het Amsterdams Kerstkoor is openbaar. De agenda staat vanaf begin december op de website, of volg het koor via Facebook.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Het bijwonen van een repetitie is mogelijk in overleg met ons. Meer informatie en fotomateriaal is op te vragen via Sam Smakman, tel. 06- 37441305. Of via mail op info@hetamsterdamskerstkoor.nl.

De Dam
Amsterdam Kerstkoor op de Dam
De Openbare Bibliotheek
Amsterdams Kerstkoor in de Openbare Bibliotheek
Op de Pont
Amsterdam Kerstkoor op de pont
Bistro Noord
Amsterdam Kerstkoor in Bistro Noord